3 joulukuun, 2018

Joulusiivous on meistä monille tärkeä osa jouluun valmistautumisessa. Puhtaaseen kotiin on mukava rakentaa joulu. Kiinnitä joulukiireessäkin huomiota ergonomiaan, niin säästyt kehon epäedulliselta kuormitukselta.

Siivotessa usein kurkotellaan, työliikkeet ovat nopeita ja voimankäyttö liiallista. Kiinnitä huomiota selän asentoon, pidä hartiat alhaalla ja käsivarret lähellä vartaloa. Mene lähelle siivouskohdetta ja käytä tarvittaessa jatkovartta helpottamaan siivousta. Muista pitää taukoja ja jakaa suosiolla urakka useammalle päivälle. Lue ergonomiset vinkit siivoukseen.

Muista kohtuus! Harva meistä viettää joulua kaapin sisällä, joten voisiko niiden siivouksen siirtää vaikka ensi vuoden puolelle?

Mikäli onnea on ja saamme valkoisen joulun, tuo se mukanaan myös lumitöitä. Lumityöt ovat oivallista hyötyliikuntaa, lihakset rasittuvat ja sykekin nousee sopivasti. Muista verrytellä ennen lumitöiden aloitusta. Kiinnitä huomiota lumilapioon – oikean mittainen lumilapio yltää kainaloon. Lumen kolaamisessa muista pitää keskivartalo napakkana ja hyödynnä jalkojen ja keskivartalon lihasvoimaa. Älä ahnehdi lumen määrässä. Lapioinnissa muista mennä lähelle kinosta. Mitä kauempaa lapioit, sitä raskaampi lumitaakka on. Lumen lapiointia kannattaa tehdä molemmilta puolilta.
Nostaessasi lunta pidä selkä suorana, jousta lonkista ja polvista, tee nostotyö jalkojen lihaksilla. Kun heität lumen lapiosta, vältä vartalon kiertämistä.

Lumenluonti on kuin luonnon kuntosali, muista siis lämmittely ja venyttely ja varaudu lihasten arkuuteen ensimmäisten kertojen jälkeen.

Joulun aikaan on ihanaa hemmotella itseään ja herkkuja tulee monesti syötyä liiallisesti. Itseään kohtaan ei kannata olla liian ankara, herkut kuuluvat juhlaan. Voisitko tänä jouluna hemmotella itseäsi myös muilla tavoilla? Kynttilän valossa tehty rauhallinen venyttely, saunominen ja vaikka hieronta rentouttavat mukavasti. Myös kävelylenkit talvisessa luonnossa virkistävät niin kehoa kuin mieltä. Ja sitten tuleekin jo uudenvuodenlupausten aika.

Mitäpä jos lupaisit antaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi lisää aikaa vuonna 2019?

About the author 

Jenna Wallden

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!