21 tammikuun, 2016

Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet liittyvät usein ylipainoon, jolloin keho on kuormittunut vääränlaisella tavalla. Painonhallinta ehkäisee ylipainoon liittyvien ongelmien puhkeamista ja hidastaa jo puhjenneen ongelman etenemistä. Näitä ongelmia voivat olla esimerkiksi nivelrikko ja selkävaivat. Ylipaino on ehkäistävissä terveellisellä ruokavaliolla, kohtuullisella annoskoolla, säännöllisellä ateriarytmillä sekä hyvillä liikuntatottumuksilla.

Painon hallintaan tarvittava liikunnan vähimmäismäärä vastaa noin 20 minuutin reipasta kävelyä päivittäin. Tällainen liikunta-annos voi toteutua esimerkiksi työmatkakävelynä. Painonhallinnan kannalta 10 minuutin pätkissä liikkuminen on yhtä tehokasta kuin yhtäjaksoinen liikunta: liikuntamuoto ei ratkaise lopputulosta vaan se, kuinka paljon energiaa päivän mittaa kuluu yhteensä.

Miten kehoa sitten kuormitetaan oikeanlaisella tavalla? Millaisia liikuntamuotoja valitsen, mikäli minulla on jo jonkinlaista TULE-vaivaa? TULE-tietokeskuksesta löydät tietoa ja neuvoja TULE-vaivojen ennaltaehkäisyyn ja itsehoitoon, Tervetuloa!

About the author 

Jenna Wallden

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!