10 joulukuun, 2018

Kilpakävelijälegenda Reima Salonen vieraili miesten TULE-terveyspäivässä

Maanantaina 19.11.2018 TULE-tietokeskuksessa vietettiin miesten TULE-terveyspäivää. Päivään sisältyi tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa mittaavia testejä, kuten puristusvoimaa, alaraajojen toistokyykistystä sekä yläraajojen lihasvoimaa.
 
Samana päivänä saimme vierailulle kilpakävelijälegenda Reima Salosen. Salosen saavutuksia ovat muun muassa EM-kulta vuodelta 1982 Ateenasta sekä MM-pronssi vuodelta 1976 Malmöstä. Salosen päämatkana oli 50 kilometrin kävely.
 
Salonen kertoi muun muassa urheilu-urastaan sekä siitä, miten hän on huolehtinut omasta tuki- ja liikuntaelimistönsä hyvinvoinnista urheilu-uran aikana ja sen jälkeen.
Salosen mukaan urheilu-uran aikana loukkaantumisia ei juurikaan ollut. Näin ollen taukoja ei tarvinnut pitää kilpailemisesta eikä siihen valmistautumisesta. Ainoastaan viimeisten kahden vuoden aikana Salonen joutui pitämään taukoja säärivaivojen vuoksi. Salonen painottaakin kehonhuollon tärkeyttä loukkaantumisten ehkäisyssä.

Kilpailuihin valmistauduttiin treenaamalla kävelyä– miten muutenkaan. Yhteen kauteen sisältyi kymmenen kilpailua. Harjoittelua tapahtui muun muassa ulkomailla vuoristoissa. Harjoitteluun sisältyi myös jonkin verran juoksuharjoittelua. Salonen muisteli haastattelun aikana, että hänellä on kotona vielä tallessa 70-luvun kilpakävelyjalkineita. Vakiosuutarikin tuohon aikaan vaihtoi jalkineisiin pohjallisia.

Vanha intohimo urheiluun herää hiihtäessä. Tänä syksynä hiihtämään on ehditty jo 15 kertaa. Yleisö kysyi myös alkulämmittelystä sekä sen merkityksestä. Salonen kertoi naurahtaen, että ensimmäiset 10 kilometriä hiihtolenkillä ovat lämmittelyä.

Salonen kertoi haastattelussa olevansa kalastajaperheestä ja näin ollen hän on aina tehnyt fyysistä työtä. Salonen kertoi urheilu-uran jälkeen palanneensa kalastustyöhön.

Salonen toi haastattelussa esiin, että hänellä on nykyään molemmissa polvissa polviproteesit. Salonen kertoi olevansa niistä valtavan kiitollinen, sillä ne eivät häiritse arkipäiväisiä toimintoja. Operaation jälkeen tehtiin ahkerasti kuntouttavia liikeharjoitteita useita kertoja päivässä. Tänä päivänä Salonen ei edes huomaa tekoniveliä. Salonen painottaakin oman osuuden merkitystä leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Kuntoutus vaatii jumppaa, venyttelyä, lääkettä ja kylmää.

About the author 

Jenna Wallden

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!