20 maaliskuun, 2018

Olen Afrisa Kapella, TULE-tietokeskuksen uusi työntekijä. Kuten monet varmaan muistavat, täysin uusi työntekijä TULE-tietokeskuksessa en ole, sillä toimin projektityöntekijänä TULE-tutuksi projektissa TULE-

tietokeskuksen toimiessa vielä Mehiläisen kauppakäytävällä. Vastaan 1.3.2018 alkaen TULE-tietokeskuksen asiakastyöstä, keskuksessa tapahtuvista toiminnoista sekä niiden kehittämisestä.

Olen koulutukseltani fysioterapeutti, fysioterapian opettaja  ja liikunnanopettaja.  Viime syksynä opiskelin Physiopilatesohjaajaksi, ja tänä keväänä työn alla on osaamisen syventäminen äitiysfysioterapiaan sekä vatsakapselin ja vatsalihaserkauman problematiikkaan. Ennen Tule-tietokeskukseen tuloa toimin fysioterapeuttina kuntoutuksen eri kentillä mm. TYKS:ssä ja yksityisellä sektorilla.

Viimeiset vajaat kaksi vuotta olen ollut kotona esikoispoikamme kanssa. Kotiäitinä oleminen oli antoisaa ja vauhdikasta aikaa – kuluvana aikana harrastuksiini kuuluivat mm. vauvasirkus ja -muskari sekä taaperon perässä juokseminen, mikä kohotti kuntoni siinä määrin, että juoksin elämäni ensimmäisen puolimarathonini Paavo Nurmi Marathonilla kesällä 2017. Tänä keväänä vauva- ja taaperoharrastusten tilalle on tullut pilates- ja physiopilatestuntien ohjaaminen, jota teen Kaarinan seudulla.

Olen onnekas saadessani palata tuttuun ja turvalliseen TULE-tietokeskukseen. On ollut ilahduttavaa nähdä tuttuja iloisia kasvoja, ja puhkun intoa päästä taas tekemään kallisarvoista työtä tule-terveyden edistämisen parissa. Tuki- ja liikuntaelimistön terveyden edistämisen osa-alueista lähimpänä sydäntäni on tule-terveyttä tukeva liikunta.  Näen monipuolisen, säännöllisen ja läpi elämän jatkuvan liikunnan ensiarvoisen tärkeänä tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, sairauksien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa – ovathan liikunnan hyödyt tutkitusti kiistattomat. Liikunta on hyväksi meille jokaiselle, kunhan se on toteutettu turvallisesti ja oikein, eli  yksilöllisesti sovelletusti. Tule keskustelemaan ja kysymään vinkkejä, ohjeita ja neuvoja vaikka juuri sinulle soveltuvista liikuntamuodoista ja muista tuki- ja liikuntaelimistön terveyteen vaikuttavista tekijöistä, sekä tule-vaivojen itsehoitokeinoista. Otan mielelläni vastaan myös kehitysehdotuksia ja toiveita TULE-tietokeskuksessa järjestettäviä Mini-luentoja, teemapäiviä ja muita toimintoja koskien.

 

Kevätterveisin,

Afrisa Kapella
Asiantuntija, TtM, ft
044 744 7085
afrisa.kapella@tule.fi

About the author 

Jenna Wallden

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!